понеделник, 18 юни 2012 г.

Приказки за 5 минути!

ПРИКАЗКА ЗА РИБАРЯ
Приказка от най-малкия участник в конкурса - Кристиян
Имало едно време едно рибарско семейство.Всеки ден бащата излизал с лодката в морето и ловял риба.
Но на момчето било забранено да излиза в морето до 13-годишна възраст. Един ден то се загледало в морската шир и много му се приискало да види вълните отблизо,да усети полъха на морския вятър.
Въпреки забраната излязло с лодката в морето. Изведнъж в морето се появили големи вълни.Те подхвърляли лодката насам-натам като детска играчка. Лодката се ударила в една крайбрежна скала. На мястото на удара се получила голяма цепнатина. Детето се хванало за скалата. Но бързо отмаляло. Паднало във водата.Започнало да маха с ръце и крака.За щастие, един делфин бил наблизо и доплувал до скалата. Детето се хванало за гърба на делфина. Така с негова помощ стигнали до брега. Момчето погалило делфина и му благодарило.
Тръгнало към дома си. Отворило вратата и влязло в стаята. Майка му и баща му започнали да го прегръщат и целуват,а то им обещало никога повече да не нарушава забраните,наложени от тях.Така те живели дълго и щастливо.
КРИСТИЯН ИВАЙЛОВ АРБОВ гр.ПАЗАРДЖИК,6 год. ,най-малкият участник на срещата в гр.Пазарджик,измислил приказката при организираната игра. www.podarimiprikazka.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар