петък, 15 юни 2012 г.

Приказки за 5 минути!

БЕДНОТО СЕМЕЙСТВО
Имало едно време едно бедно, много бедно семейство. Майка и баща, които имали две деца, момиче на четири години и момче на седем години. Тъй като често не можели дори да си купят хляб, момчето решило да открадне. Една вечер то се навечеряло и легнало, зачакало всички да заспят и тръгнало. Вървяло, вървяло и изведнъж видяло пред себе си един магазин. На витрината имало златни обувки. Взело един камък и го хвърлило право в стъклото. Грабнало обувките и се прибрало вкъщи. Решило да ги покаже на баща си. Той го ударил затова, че е oткраднал.
Синът му страшно се засрамил и решил да напусне дома си. Запътил се към гората. Бягал, бягал, а сълзи капели от очите му. Спънал се в един камък и паднал на земята в безсъзнание. Когато се събудил, бил в красива градина, отрупана с цветя. А една девойка промивала раната му. Той я попитал какво се било случило. Тя му отвърнала, че докато се е разхождала из гората, го видяла как лежи на земята пред един камък. После го хванала за ръката и го влачела чак до дома си. Момъкът, като чул тези думи, си помислил, че това е идеалната жена за него. Но първо решил да я опознае. Тя му разкрила всички тайни на гората, защото била израснала от малка тук. С всеки изминал ден все повече и повече се влюбвал в нея. И накрая й предложил да се оженят.
Девойката с радост приела. Момчето страшно се зарадвало, но после въздъхнало и казало, че без позволението на баща си не може да се ожени. После й казал, че утре, рано сутринта, ще потеглят към дома му. Тя кимнала за одобрение. На сутринта, още преди слънцето да изгрее, те тръгнали. Вървели, вървели и скоро пристигнали. Момчето почукало на вратата много притеснено. Отворила майка му. Прегърнала го и го целунала. Казала му, че след като си тръгнало, баща му го бил търсил навсякъде, защото бил осъзнал че бил сгрешил. След малко и баща му се показал. Прегърнал го и му се извинил.
Момчето също се извинило и му целунало ръка. После споделило с родителите си че ще се жени. Бащата и майката много се зарадвали. Вдигнали голяма сватба. А баща, му подарил златните обувки, които момчето било откраднало. То много се зарадвало. Но се зачудило и го попитало защо ги е взело. А баща му отвърнал, че на следващия ден бил отишъл да ги върне, но магазинерът се оказал негов приятел от детството му. И му ги подарил. Момчето още повече се зарадвало.
Така всички заживели щастливо до края на дните си.

Дима Владимирова Бодурова, 5б клас, гр. Пазарджик,”ОУ Св. Климент Охридски“
www.podarimiprikazka.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар