петък, 15 юни 2012 г.

Приказки за 5 минути!

Ето една приказка на едно дете - Николай, което ми я изпрати веднъж и след като я редактира по някои насоки, я направи вълшебна. Искрени поздравления за Николай Стефанов от 5 клас! Браво на автора на:

Вълшебното дърво
Едно семейство живяло богато и охолно в една голяма къща. То се състояло от баща, майка и син. В двора на къщата растяло едно голямо, красиво дърво, което раждало плодове, които подмладяват човека. Но плодът можел да се къса само веднъж на месец.
Веднъж обаче момчето искало да натрупа пари и решило да откъсне няколко плода и да ги продаде.Но щом то ги скъсало, дървото изсъхнало,а корените го сграбчили и го повели надолу към долната земя . Там попаднало в едно приказно царство, в чиито градини растели стотици черешови дървета.Много хора , качени на стълби, ги берели в големи кошници.
Един старец се приближил до момчето , подал му кошница и му казал, че ще трябва и то да се включи в беритбата както всички , които също като него са били алчни на горната земя.
-Това е наказание, задето наруши заповедта- казал той - Сега тук ще трябва да се трудиш един месец, за да изкараш прехраната си.
Момчето нямало как да откаже и дни наред ,прилежно от сутрин до вечер, помагало в прибирането на плодовете.
Накрая царят го повикал и му дал като награда за труда ключ , с който то отключило царските врати и видяло голяма стълба, по която се покатерило и се върнало вкъщи.
Там видяло , че дървото с вълшебните плодове е пак зелено и с плодове, но този път то само го погледнало и продължило.
Момчето разбрало,че с труд, а не с измама трябва да постига целите си.
Николай Стефанов , 5 клас
гр.Пазарджик, Първо ОУ” Св.Климент Охридски”.
www.podarimiprikazka.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар