четвъртък, 5 юни 2014 г.

От серията сватбени: АВАРИЯ С ОРХИДЕИ


Малко преди сватбата на Деня и Нощта, по време на Есенното равноденствие, горските феи подготвяха наметалата си за празника. Вълшебниците се вълнуваха, защото всеки път по време на тържеството се случваха чудеса на други сватби. Феите правеха грешки, които наричаха „чудеса” и имаха грижата младоженците никога да не разберат истината. Но пък се суетяха около облеклото си и това понякога ги издаваше...
В същия този ден Йонко, който работеше в компютърна фирма, и нямаше взимане-даване с феите, се женеше за Ралица, най-прекрасното момиче в царството на собствения му ум. Той я обичаше чисто и светло като ден и едновременно с това -  тъмно и страстно като нощ. Йонко мечтаеше за овощна градина, която да ги храни и да им носи богатство. Така си представяше бъдещето.
-          Няма да съм в жълто! – фръцна се едната фея.
-          Аз залагам на лилавото! – заяви другата.
Докато се дърпаха, феите поръсиха парчета от своите разноцветни наметала. Късчетата се разпръснаха върху сватбата на Ралица и Йонко и миг преди хората да са ги видели, се превърнаха в лилави орхидеи. За да скрият малката авария, феите решиха да оставят послание на двамата влюбени, което ужким да се отнася до орхидеите. То щеше да се сбъдне в бъдещия съвместен живот на двойката, защото бе подарък от вълшебниците.
-          Посланието... трябва да е, че ако вървят по следите на орхидеите днес, ще се радват на мнооого любов! – каза едната замечтано.
-          Глупости! Те и без това се обичат. Аз предлагам ако следват орхидеите, да забогатеят.
Феите продължаваха да спорят, докато не стигнаха до ритуалната зала на Есенното равноденствие. В унеса си, те бяха пропуснали ежегодната сватба между Деня и Нощта. Затюхкаха се. Седнаха на влажната пръст отвън, без да мислят повече за тоалетите си. Всичко беше отишло напразно – толкова се гласяха, а да изпуснат вселенската сватба заради Ралица и Йонко!
В този миг Денят и Нощта излязоха от ритуалната зала. Те изглеждаха еднакво смели да се врекат един на друг, те бяха равни. Феите се спогледаха. Как не се бяха сетили по-рано! Любовта на Ралица и Йонко е богатство, а богатството се постига с любов! Това е есенното равноденствие. Това е сватбата!
 Тук трябва да кажем, че феите разполагаха с миналото, сегашното и бъдещето на хората. Затова много преди церемонията на сватбата те се погрижиха Йонко да изпрати специално съобщение на своята любима. А сега направиха същото и с Ралица, която върна посланието на любимия си. В този момент той получи съобщението.
Никой освен мен, съдружника на феите, не разбра колко усилия им костваше да скрият аварията с орхидеите. Но тъй като и аз вярвам, че няма нужда от дълбоки послания за една сватба, а само от дълбоки чувства, издавам набързо тайната и да приключваме с пакостите.

 Ето текста на съобщението: „Мяу, усмихни се! Денят е прекрасен.”

www.podarimiprikazka.com
Диана Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар