четвъртък, 5 юни 2014 г.

От серията сватбени: Черно и бяло


Още от далечни времена по света се простират две сили - Бялото и Черното. Те си поднасят изненади, съдържат се едно в друго и се обичат. Но крият любовта си от другите, защото се страхуват някой да не им я отнеме. Ето че минало много време откакто били заедно и решили да се оженят.
Бялото мечтаело за булчинска рокля, а Черното щяло да има костюм. Бялото щяло да се разлее във вкусна сметанова торта, а черното да я покрие с черен шоколад. Но как можели да направят това, без никой да разбере за любовта им? Отишли да се посъветват с мъдрата магьосница.
-          Ще трябва да намерите мъж и жена, които да се обичат като вас.
-          Как ще ги познаем? – попитало Черното.
-          Три пъти ще скриват и откриват любовта си. Първо...
-          Но как, как? – нетърпеливо се обадило Бялото.
Магьосницата се ядосала, че я прекъсват, и решила да не им каже. Те си тръгнали омърлушени, а оттогава изминали хиляди години. Бялото и Черното не можели да открият двойката, която им трябвала. Те се вмъквали в къщите на влюбените, наблюдавали ги и броели нещата, които се откривали и скривали. Ала все или се скривало повече, отколкото се откривало. Или се откривало повече, отколкото се скривало.
Уморили се. Почти се били отчаяли от мечтата за сватба. Един ден си обещали да пробват само още веднъж. Последна двойка влюбени!
Така се озовали в живота на Диана и Красимир. Виждали как Красимир пътувал всяка светла сутрин от София до Велинград, и бързал да се прибере всяка тъмна вечер обратно при любимата си. Той й приготвял закуска в леглото и й поднасял цветя, а тя му подарявала любовни стихотворения, които разпилявала из цялата къща.
Бялото и Черното толкова се захласнали да наблюдават живота на влюбените, че почти забравили за какво ги следели.
Веднъж Диана купила 100 пощенски плика и сложила в тях 100 нейни снимки с Красимир, като прибавила свое послание. После скрила пликовете из къщата и Красимир всеки ден откривал по някоя изненада. „Първото скрито и открито”, отбелязали Черното и Бялото.
По-късно Красимир завел любимата си на вечеря в ресторант, където завързал очите й. Диана трябвало да опита от ястията, без да ги вижда. Сервитьор донесъл десерт, като казал на Диана да го разчупи с ръце. Тя го сторила и напипала нещо вътре. Тогава Красимир взел скрития пръстен от ръцете й и й предложил да се омъжи за него. „Второто скрито и открито”, зарадвали се Черното и Бялото.
След време Диана носела с много нежност дълбоко скрито на тъмно в корема си детето на любовта им, а отвън личало с колко грижа двамата очаквали благословеното зрънце. „Трето скрито и открито”, ликували Черното и Бялото.
Те най-сетне намерили своята двойка! Не се бавели повече и се вмъкнали в умовете и сърцата на двамата влюбени, за да развихрят там своята фантазия. Щели да се оженят по време на сватбата на Диана и Красимир. Никой от гостите нямало да разбере за тайната любов на Бялото и Черното.
Но аз ги мернах... в украсата, по тортата и сигурно не съм първата. Може би всички виждаме тайния им замисъл.
Любовта на Диана и Красимир е като любовта на Черното и Бялото. Тя иска да празнува! Тя иска да е видима и невидима, черна и бяла!

Любовта, уважаеми гости, иска сватба като тази!

автор: Диана Петрова

Няма коментари:

Публикуване на коментар