неделя, 28 октомври 2012 г.

БНТ за Подари ми приказка :)

Инициативата на БНТ за "Зелена Коледа" ни подсеща, че за да направим хората около нас щастливи, са нужни искрени пожелания. И то повече, отколкото традиционните материални подаръци. Това е и призивът на Диана Петрова, която съчинява приказки по поръчка. А за да не използва хартия, разказите изпраща до получателя като текстов файл. Така посланието остава вечно, без опасност кориците да пожълтеят.
Любимото занимание на Диана е да подарява авторски приказки. А магията от неочаквания край търси в личността на човека, за когото е предназначен разказът.
Диана Петрова:
- Има много хора, които искат да подарят нещо вълшебно. И аз трябва доста да дълбая, за да разбера какъв точно е човекът. И както следва, посланията изпраща към непознати. Задава различни въпроси, за да открие тайната на тяхната душевност. Често обаче се случва приказката да е подарък - изненада от целия работен екип, например.
Диана Петрова:
- Всеки от тях отговаря на някой от моите въпроси. Понякога се получава даже противоречив профил, защото всеки има различно мнение за този човек. Тези приказки са малко по-трудни.
Само за няколко месеца Диана е подарила над 60 лични истории на хора от различна възраст, пол и материалното благосъстояние. И те са романтични, авантюристични, комични, дори и страшни.
Диана Петрова:
- Всъщност, като се огледа човек и осъзнава, че много неща около него са по-приказни, отколкото си ги е представял.
От Диана научихме още - посланията винаги са изпълнени с много любов, но за да въздействат, трябва да са на езика на човека, към когото са отправени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар