неделя, 3 април 2011 г.

нови услуги по предложение на гифт.бг :)

Приказка вместо предсказание
Мечтата, произнесена на глас, е наполовина сбъдната, както и клетвата – има безброй доказателства за това. Не е тайна, че за да се случи нещо желано, първо трябва да си го представим или изговорим. Потоп от амери...канска литература ни залива, за да ни обещае същото. Но дали можем ясно да формулираме целите си? Когато сме обгърнати от лична неопределеност, винаги помагат белият лист и мастилото.
Гласът, излязъл от нас, е като ехо, което препуска към бъдещето и се връща, за да ни разкаже за възможностите, които ни очакват. Това не е предсказание, а направен от самите нас обзор на посоките, които можем да поемем. Не е дори и нещо, което изцяло си измисляме. Та ние все пак чуваме собствения си глас, когато извикаме.
Представете си, че някой ви помогне да запишете това ехо в приказка и така то определи ваши желани бъдещи моменти. Ще можете да си я припомняте всеки път, когато ви се стори, че мечтата ви се изплъзва. Това няма да е чужда истина, изживяна в нечий чужд живот, записана в нечия чужда книга, а вашата собствена – „предсказана” нарочно от самите вас, за да се случи наяве.

Разказ с нещастен край

Детето ви вече не чува думите ви, не защото има проблем с ушите, а с хормоните си?! Упорито се опитвате да му обясните, че ако пропуши, пропие или не дай боже се пристрасти към наркотици, мимолетната слава, която ще си... създаде в училище, ще му излезе скъпо. А понякога може да струва здравето или живота му! Но думите ви потъват като камък в море, защото вече не говорите на един език с него! Отчаяни сте, изпробвали сте всичко освен...
да му подарите разказ с нещастен край! Главният герой в него ще е самият той с неговите приятели, родители, среда, проблеми, влюбвания... Ще се разиграе един от сценариите, от който искате да го откажете. Краят няма да е дори трагичен, защото в трагедията има красота, а достоверно нещастен за него.
Ако търсите чудото, което да накара детето ви да се замисли, и не успявате да го намерите... добре дошли в клуба. Това, което родителят не може да направи, колкото и усилия да полага, е съвсем постижимо от една добре разказана история. Детето ви може да се събуди разтреперано, но и щастливо от това, че кошмарът му е бил само сън. По-добре да се опари на котлона, който вие ще загреете, отколкото да изгори като факла в огъня, който само си е запалило.
www.podarimiprikazka.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар