сряда, 18 април 2012 г.

Урок по Творческо Писане от Дъглъс Адамс - най-добрият!

НАЙ-ДОБРИЯТ УРОК ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ ОТ ДЪГЛЪС АДАМС

Ето какво пише в ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ГАЛАКТИКА относно алкохола. Пише, че алкохолът е безцветна летлива течност, която се образува при ферментацията на захарите; отбелязва също и опияняващото му действие върху някои форми на живот на въглеродна основа.
В ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ също се споменава за алкохола. В него пише, че най-хубавата от всички съществуващи напитки е Пангалактическия гаргаробластер.
Пише също, че въздействието на Пангалактическия гаргаробластер като да ти пръснат черепа с лимоново резенче, привързано към голяма златна тухла.
В Пътеводителя пише още и на коя планета се приготвят най-хубавите Пангалактически гаргаробластери, каква е приблизителната им цена и към кои благотворителни организации можеш да се обърнеш за помощ след като се напиеш с него.
В Пътеводителя има дори рецепта как сам да си го приготвиш:
"Взема се съдържанието на една бутилка отлежала Джанксова ракия.
Към него се прибавя една мярка вода от моретата на Сатрагинус V.
(Ах, тази морска вода на Сантрагинус V, пише там. Ах, тези риби от Сантрагинус!!!)"
Поставете в сместа три кубчета Арктурански мегаджин и ги оставете да се разтопят (необходимо е сместа да бъде добре охладена, защото в противен случай безолът се изпарява).
Газирайте сместа с четири литра блатен газ от Фалия, в памет на всички онези щастливи стопаджии, умрели от удоволствие из блатата на Фалия.
На върха на сребърна лъжичка отмерете екстракт от Куалактинска хипермента, събрала в себе си всички омайни ухания на тънещите в мрак Куалактински пояси - нежно сладки и мистични.
Пуснете вътре зъб на алголиански слънцетигър. Наблюдавайте как се разтваря и пръска огнената жар на алголианските слънца в самото сърце на питието.

Поръсете със замфуор.
Прибавете една маслина.
Пийте... но... много внимателно..."
ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ е много по-търсена книга от ЕНЦИКЛОПЕДИЯ ГАЛАКТИКА.

Из "Пътеводител на галактическия стопаджия", Дъглъс Адамс.
www.podarimiprikazka.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар